Za uporabo spletne rešitve Intrastat potrebujete digitalno potrdilo
Obvestila
Splošno o Intrastatu
Elektronsko poročanje
Digitalna potrdila
Prijavnici za vključitev v poročanje in testiranje rešitev
Vprašanja in pomoč  
O avtorjih
Prijava v spletno rešitev Intrastat
Prijava v spletno rešitev Intrastat

(Rešitev deluje na okoljih: MS Windows:IE,Firefox,Chrome
OS X:Safari)

Za vključitev v elektronsko poročanje za Intrastat je na voljo prijavnica "Prijava za vključitev v elektronsko poročanje za Intrastat za poročevalske enote in deklarante".

  Prijava za vključitev v elektronsko poročanje Intrastat

Prijavnica je namenjena vključitvi poročevalskih enot in deklarantov v elektronsko poročanje za Intrastat in dostopu do spletne rešitve Intrastat.

1) Poročevalske enote in deklaranti se za dostop do elektronskega poročanja Intrastat (izmenjava elektronskih sporočil, poročanje prek spletnega obrazca) prijavijo tako, da izpolnijo  prijavo za vključitev v elektronsko poročanje za Intrastat. Prijavnico naložite kot Wordovo predlogo. Izpolnjen dokument nato pošljete po elektronski pošti na naslov intrastat-prijava.fu@gov.si.

Vaše podatke bomo vnesli v register za Intrastat in vam ustvarili ter poslali geslo za prvo prijavo v spletno rešitev. Geslo boste nato lahko spremenili.

2) Poročevalske enote se za poročanje preko deklaranta prijavijo tako, da izpolnijo pooblastilo za poročanje. Pooblastilo naložite kot Wordovo predlogo. Izpolnjen dokument nato pošljete po elektronski pošti na naslov intrastat-prijava.fu@gov.si.

 

  Testiranje novih rešitev za poročanje z izmenjavo elektronskih sporočil

Za ureditev dostopa do testne rešitve Intrastat in testiranje, se poročevalske enote, deklaranti ali podjetja, ki razvijajo rešitve za poročanje za Intrastat z izmenjavo elektronskih sporočil, lahko obrnejo na Finančni urad Nova Gorica.

 

Statistični urad Republike Slovenije
Finančna uprava Republike Slovenije
Več o Intrastatu
Eurostat
Registrirani overitelji v RS
© Statistični urad Republike Slovenije – vse pravice pridržane.